Toneel 'Musée haut, musée bas'

De gemeente organiseert naar goede gewoonte een toneelopvoering in La Chevalerie (Brassinelaan 38) op zondag 24 juli.

Wanneer

  • zo 24 juli 2022
    Van 21.00 uur tot 23.30 uur

Prijs

€ 15,00 (€ 12 in voorverkoop tot 15/7)

Waar

naam
La Chevalerie
adres
Brassinelaan 381640 Sint-Genesius-Rode

Info

Zoals elk jaar organiseert de gemeente een theatervoorstelling in de openlucht. Dit jaar gaan we voor het toneelstuk ‘Musée haut, musée bas’ van Jean-Michel Ribes, opgevoerd door het Théâtre Royal des Galeries en geregisseerd door Sandra Raco. Acteurs Catherine Claeys, Séverine De Witte, Sarah Woestyn, Arnaud Van Parys, Maroine Amimi en Marc De Roy geven het beste van zichzelf op de bühne.

Met dit verhaal, dat zich afspeelt in een museum, wil de auteur geen lessen of commentaar geven, maar alleen een plek verkennen waar muzen elkaar ontmoeten, waar kunst en leven, stervelingen en onsterfelijken hand in hand gaan. Tijdens de opvoering lijkt het alsof het publiek écht een museum bezoekt, springend van de Nederlandse schilderkunst naar de dadaïsten, van de Griekse oudheid naar de impressionisten ... Elke scène baadt in een andere sfeer, net zoals dat het geval is in verschillende museumzalen. Met zijn typerende wrange humor laat Jean-Michel Ribes in ‘Musée haut, musée bas’ een dozijn personages de revue passeren: kunstenaars, bezoekers, curatoren en gidsen die de ‘grand bazar’ van de hedendaagse cultuur fileren.

Kaarten zijn te koop voor € 12 in voorverkoop tot 15 juli in het gemeentehuis. Je
kunt ook kaarten reserveren bij de financiële dienst (02 609 86 90).

Na 15 juli zijn de kaarten enkel nog te koop ter plaatse aan € 15 (enkel cash).

Opgelet: bij slecht weer vindt de voorstelling plaats in het Cultureel Centrum Wauterbos.
Tip: geef je gsm-nummer door aan het gemeentebestuur (mevr. Dandoy, tel 02 609 86 90). Zo kunnen we je op de hoogte houden.

Kom bij voorkeur met de fiets of te voet naar La Chevalerie en vergeet niet een trui of een dekentje mee te brengen, aangezien het stuk in open lucht gespeeld wordt!

De bar opent vanaf 20 uur.

  • affiche musée haut musée bas

Organisatie

naam
Gemeente Sint-Genesius-Rode
tel.
02 609 86 00
e-mail
info@sint-genesius-rode.be
Alle activiteiten