Plukdag

Deze activiteit is niet actueel.
Op zondag 10 oktober is het Plukdag in de gemeentelijke boomgaard aan de hoeve Kwadeplas (Kwadeplasstraat 32). Kom ons van 10 tot 16 u helpen om het fruit te plukken. We plukken het fruit alleen op die dag, niet vroeger!

Wanneer

  • zo 10 oktober 2021
    Van 10.00 uur tot 16.00 uur

Prijs

Gratis

Waar

naam
Boomgaard Kwadeplas
adres
Kwadeplasstraat 321640 Sint-Genesius-Rode

Info

Kom de boomgaard ontdekken en geniet van de activiteiten

Leer meer over natuur bij de infostanden, maak een wandeling in en rond de boomgaard, pluk het fruit, kom iets drinken en eten in deze leuke sfeer. Voor de kinderen zijn er ook spelletjes. Wie appels heeft geplukt, krijgt als beloning appels of 3 liter appelsap in een pouch-up. Breng je eigen zak of mand mee om jouw appels mee naar huis te nemen. De gemeente zal het resterende sap gebruiken voor de gemeentelijke evenementen, het OCMW, enz.

Inschrijven voor de plukdag is niet nodig.

Kom te voet of met de fiets, want er is geen parking voor auto’s bij de boomgaard. De parking van de begraafplaats kan je gebruiken (350 m te voet, via het pad Kwadelindekensweg). De Kwadeplasstraat zal afgesloten zijn. Enkel wie er woont en wie een afspraak heeft met fruitpers Pépipom kan er nog inrijden. Er is een fietsparking voorzien, fietsen kunnen vastgemaakt worden aan de dranghekkens.

Breng bij nat weer je laarzen mee!

Dit evenement wordt georganiseerd door het lokaal bestuur Sint-Genesius-Rode in samenwerking met Natuurpunt Rode (de beheerder van de boomgaard).

Tijdens deze Plukdag zal het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei aanwezig zijn om informatie te geven over de actie "Behaag je Tuin".

Laat jouw fruit persen door Pépipom - VOLZET

Tijdens de Plukdag zal de mobiele fruitpers Pépipom aanwezig zijn aan de Kwadeplashoeve.

In de namiddag is de pers beschikbaar voor wie fruit van eigen bomen wil laten persen. Inschrijven is niet meer mogelijk: alle beschikbare plaatsen zijn inmiddels volzet. Enkel wie een afspraak heeft met Pépipom kan met de auto tot aan de fruitpers rijden.

  • Affiche plukdag

Organisatie

naam
Gemeente Sint-Genesius-Rode
tel.
02 609 86 00
e-mail
info@sint-genesius-rode.be
Alle activiteiten