naar top

Herinrichting dorpscentrum - Rode 2.0

Op 6 juni 2017 startte de heraanleg van het dorpscentrum. Lees er hier alles over!

Bekijk zeker ook de foto's in het fotoalbum! Klik hier.

Het dorpscentrum van Sint-Genesius-Rode in een nieuw kleedje 

Update 18 juni 2019

De werken gaan naar hun einde toe!

Momenteel wordt er gewerkt in de Dorpsstraat tussen het Gemeentehuis en de verkeerslichten aan het OLV-Instituut en in de Gemeentehuislaan.

Het einde van de werken in de Dorpsstraat is in zicht. De rioleringswerken zijn al een tijdje afgerond en de plaatsing van de kasseien voor de voetpaden is zo goed als af.
Op donderdag 20 juni wordt de toplaag van de Dorpsstraat geasfalteerd tussen de Bosstraat en de Stationsstraat. Daarna zijn de werken in deze zone afgelopen.

In de Gemeentehuislaan wordt momenteel gewerkt ter hoogte van het kruispunt met de Zoniënwoudlaan. De nieuwe riolering wordt aangesloten op de riolering van de Kerkstraat.
Op 4 en 5 juli wordt de rechterzijde (richting gemeentehuis) van de Gemeentehuislaan opnieuw geasfalteerd.

De aanleg van het verkeersvrije deel voor het gemeentehuis, met een kiss-and-ridezone rond het “ronde punt” start vanaf 24 juni. Je vindt het ontwerp op de foto hiernaast. Deze werken eindigen in september.

In augustus wordt gewerkt in de Oliebronstraat: de riolering wordt er vernieuwd en uitgebreid en de rijweg in kasseien wordt heraangelegd.

Een stand van zaken:

  • Op donderdag 20 juni, tijdens de asfalteringswerken, is er geen verkeer mogelijk in de Dorpsstraat en geldt er een algemeen parkeerverbod.
  • Vanaf vrijdag 21 juni is het verkeer in de Dorpsstraat opnieuw toegelaten.
  • In de Gemeentehuislaan wordt er gewerkt in het onderste deel en aan de rechterzijde richting gemeentehuis. De woningen in de Kerkstraat die een toegang via het onderste deel van de Gemeentehuislaan hebben, kunnen deze bereiken via de Dorpsstraat en de doorgang onder het gemeentehuis. Voor voetgangers en fietsers wordt er telkens een veilige doorgang voorzien.
  • We raden ouders aan zo veel mogelijk gebruik te maken van de parkings in de Gemeentehuislaan en de Stationsstraat als “kiss & ride”-zone, om de buurt rond het OLV-Instituut zo veilig mogelijk te houden.

Vierde fase van de werken:

Tijdens deze fase wordt het onderste deel van de Gemeentehuislaan heraangelegd en wordt de riolering in de hele Gemeentehuislaan vernieuwd. Er wordt eveneens een buffering voor regenwater geplaatst.

Het onderste deel wordt verkeersvrij, met een kiss-and-ridezone rond het huidige "ronde punt". Hiernaast vindt u het ontwerp.

Heb je een vraag?

De dienst openbare werken is het aanspreekpunt bij eventuele vragen, klachten of opmerkingen over de werken (tel 02 609 86 20 - openbare.werken@sint-genesius-rode.be).

 

 

Gepubliceerd op di 18 juni 2019
  • Rode 2.0
  • Gemeentehuislaan ontwerp
  • asfaltering Dorpsstraat

Openingsuren en contact

Openbare werken

adres
Dorpsstraat 461640 Sint-Genesius-Rode
tel.
02 609 86 20
fax
02 609 86 84
e-mail
openbare.werken@sint-genesius-rode.be

Lees meer artikels over

Terug naar nieuwsoverzicht