naar top

Herinrichting dorpscentrum - Rode 2.0

Op 6 juni 2017 startte de heraanleg van het dorpscentrum. Lees er hier alles over!

Bekijk zeker ook de foto's in het fotoalbum! Klik hier.

Het dorpscentrum van Sint-Genesius-Rode in een nieuw kleedje 

Update 30 augustus 2019

De werken gaan naar hun einde toe!

Het einde van de werken is in zicht. Momenteel wordt er gewerkt in het onderste gedeelte van de Gemeentehuislaan en in de Oliebronstraat. Dit heeft enkele gevolgen voor de mobiliteit, in het bijzonder bij de start van het nieuwe schooljaar.

Een stand van zaken:

  • Het onderste gedeelte van de Gemeentehuislaan is volledig afgesloten. Voetgangers en fietsers kunnen via het Regenboogpad en de Kerkstraat de Dorpsstraat bereiken (zie de groene lijn op de foto hiernaast).
  • De Oliebronstraat is afgesloten voor alle verkeer. Dat betekent ook dat de parking in de Oliebronstraat niet bereikbaar is.
  • Voor de bewoners van de woningen achteraan de Oliebronstraat wordt de Kloosterweg van 2 tot en met 6 september voor de start en na het einde van de schooldagen tijdelijk opengesteld. Tijdens de schooluren is de Kloosterweg afgesloten voor voertuigen.
    Vanaf 9 september zullen de bewoners van de Oliebronstraat via de werfzone hun woningen kunnen bereiken. De Kloosterweg wordt dan opnieuw afgesloten voor alle verkeer.
  • We raden aan zo veel mogelijk gebruik te maken van de parkings in de Gemeentehuislaan en de Stationsstraat als “kiss & ride”-zone, om de buurt rond het OLV-Instituut zo veilig mogelijk te houden.

Vierde fase van de werken:

Tijdens deze fase wordt het onderste deel van de Gemeentehuislaan heraangelegd en wordt de riolering in de hele Gemeentehuislaan vernieuwd. Er wordt eveneens een buffering voor regenwater geplaatst.

Het onderste deel wordt verkeersvrij, met een kiss-and-ridezone rond het huidige "ronde punt". Hiernaast vindt u het ontwerp.

Heb je een vraag?

De dienst openbare werken is het aanspreekpunt bij eventuele vragen, klachten of opmerkingen over de werken (tel 02 609 86 20 - openbare.werken@sint-genesius-rode.be).

Gepubliceerd op vr 30 augustus 2019
  • Rode 2.0
  • Gemeentehuislaan ontwerp
  • Omleiding september 2019

Openingsuren en contact

Openbare werken

adres
Dorpsstraat 461640 Sint-Genesius-Rode
tel.
02 609 86 20
fax
02 609 86 84
e-mail
openbare.werken@sint-genesius-rode.be

Lees meer artikels over

Terug naar nieuwsoverzicht