naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Herinrichting dorpscentrum - Rode 2.0

Op 6 juni 2017 startte de heraanleg van het dorpscentrum. Lees er hier alles over!

Het dorpscentrum van Sint-Genesius-Rode in een nieuw kleedje 

Update 14 oktober 2019

De werken gaan naar hun einde toe!

Het einde van de werken is in zicht. Momenteel wordt er gewerkt in het bovenste gedeelte van de Kerkstraat en in de Oliebronstraat. Dit heeft enkele gevolgen voor de mobiliteit.

Een stand van zaken:

  • De werken in de Gemeentehuislaan zijn afgerond.
  • De Oliebronstraat is enkel bereikbaar voor de bewoners, via de Bronstraat (Alsemberg). De parking in de Oliebronstraat is niet bereikbaar.
  • Op woensdag 16/10 en op vrijdag 18/10 zal het kruispunt van de Dorpsstraat en de Oliebronstraat telkens gedurende een tweetal uur afgesloten worden. Er wordt een omleiding voorzien via de Kerkstraat, Zoniënwoudlaan en de Bosstraat. De woningen en handelszaken in het deel van de Dorpsstraat tussen de KBC-bank en de Oliebronstraat zullen enkel te voet bereikbaar zijn.
  • We raden aan zo veel mogelijk gebruik te maken van de parkings in de Gemeentehuislaan en de Stationsstraat als “kiss & ride”-zone, om de buurt rond het OLV-Instituut zo veilig mogelijk te houden.

Vierde fase van de werken:

Tijdens deze fase wordt het onderste deel van de Gemeentehuislaan heraangelegd en wordt de riolering in de hele Gemeentehuislaan vernieuwd. Er wordt eveneens een buffering voor regenwater geplaatst.

Het onderste deel wordt verkeersvrij, met een kiss-and-ridezone rond het huidige "ronde punt". Hiernaast vindt u het ontwerp.

Heb je een vraag?

De dienst openbare werken is het aanspreekpunt bij eventuele vragen, klachten of opmerkingen over de werken (tel 02 609 86 20 - openbare.werken@sint-genesius-rode.be).

Gepubliceerd op ma 14 oktober 2019
  • Rode 2.0
  • Gemeentehuislaan ontwerp

Openingsuren en contact

Openbare werken

adres
Dorpsstraat 461640 Sint-Genesius-Rode
tel.
02 609 86 20
fax
02 609 86 84
e-mail
openbare.werken@sint-genesius-rode.be

Lees meer artikels over

Terug naar nieuwsoverzicht