naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Samen tegen het coronavirus!

Het virus is stilaan onder controle, nu is het aan ons om het ook zo te houden door enkele basisregels te blijven respecteren.

Bedankt voor jouw inspanningen

In de voorbije weken zijn enorme inspanningen geleverd. De overheid heeft veel van haar burgers gevraagd, en samen zijn we erin geslaagd het virus onder controle te krijgen. Het aantal nieuwe bevestigde gevallen neemt af. Dat is goed nieuws, het toont dat de epidemie verder krimpt. We mogen besluiten dat de crisis over haar hoogtepunt heen is. Dat hebben we allemaal samen gedaan. En daar bedanken we iedereen heel hard voor.

De eerste voorzichtige stappen

In de komende weken zal stapsgewijs meer mogelijk worden. We mogen enkele vrienden of familieleden opnieuw ontmoeten, we kunnen weer naar de winkel, de scholen hervatten en ontspanningsmogelijkheden worden uitgebreid.
Maar het virus is niet weg. Er worden nog mensen besmet, er liggen nog mensen in het ziekenhuis. En iedere dag sterven nog mensen aan COVID-19. We moeten dus voorzichtig blijven.

5 basisregels

Beperkt bezoek ontvangen mag weer, maar blijf bij de bubbels die je zo creëert. Vermenigvuldig de contacten niet door verschillende kringen van mensen te vermengen.
Blijf ook uw aantal verplaatsingen en de afstand ervan beperken. Het moment om eender waar naartoe te gaan, is nog niet aangebroken. Blijf dus ook winkelen, sporten en ontspannen in de eigen omgeving. Toeristische uitstappen of shoppingdagjes kunnen nog niet.

Wat we ook doen, de volgende 5 basisregels moeten deel uitmaken van onze dagelijkse gewoonten:

  • Blijf thuis, zeker als je ziek bent.
  • Was je handen regelmatig met water en zeep.
  • Hou minstens 1,5 meter afstand.
  • Beperk je fysieke sociale contacten.
  • Draag een mondmasker op het openbaar vervoer en op drukke openbare plaatsen.

Het is nu aan ons om het virus onder controle te houden. Allemaal samen.

Gepubliceerd op ma 11 mei 2020