naar top

Werken in het Zoniënwoud

De aanleg van de nieuwe parking aan de Sint-Michielsdreef start op 7 juli.

Een volledig vernieuwde toegang tot het Zoniënwoud

Steeds meer mensen gebruiken de resterende natuur om aan de drukte te ontkomen. Onbewust zal men hierdoor ook druk uitoefenen op de aanwezige fauna en flora. Juist om deze druk op het woud te verlichten bouwt het Agentschap voor Natuur en Bos samen met de Werkvennootschap toegangspoorten in Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode en Tervuren.

In Sint-Genesius-Rode wordt de toegangspoort Middenhut gebouwd. Deze situeert zich aan de oude boswachterswoning in de Sint Michielsdreef, die een nieuwe functie zal toegewezen krijgen als horecazaak. Eromheen wordt een grote terrasruimte voorzien die uitzicht geeft op een biodivers grasland met ruigte en struwelen. Naast het grasland waar eveneens gepicknickt kan worden komt een ‘speelstruweel’ waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Omleiding voor fietsers

Fietsers die het pad langs de Waterloosesteenweg (Waterloopad) gebruiken, zullen een korte omleiding moeten volgen via de Fromontdreef, de Lorreine dreef en de Bundersdreef (zie foto hiernaast).

Verloop van de werken

De werken starten op 7 juli met het rooien van enkele bomen. Na het bouwverlof wordt gestart met de aanleg van de toegangspoort.

Het einde van de werken is voorzien eind december 2020.

Gepubliceerd op ma 06 juli 2020
  • omleiding fietsers

Openingsuren en contact

Openbare werken

adres
Dorpsstraat 461640 Sint-Genesius-Rode
tel.
02 609 86 20
fax
02 609 86 84
e-mail
openbare.werken@sint-genesius-rode.be

Lees meer artikels over

Terug naar nieuwsoverzicht