naar top

DOC Alsemberg vaccinatiecentrum voor Rodenaren

De inwoners van Sint-Genesius-Rode zullen worden gevaccineerd in het DOC in Alsemberg (Beersel). Elke inwoner zal hiervoor een persoonlijke uitnodiging krijgen.

Rodenaren krijgen hun vaccin in DOC Alsemberg

Woensdagavond laat viel de beslissing over de vaccinatiecentra voor de eerstelijnszone Zennevallei. De inwoners van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen zullen gevaccineerd kunnen worden in sportcomplex De Bres in Halle. De inwoners van Beersel, Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode krijgen hun vaccin in DOC te Alsemberg (tegenover de Sint-Victorschool, dichtbij het centrum van onze gemeente).

Zodra de vaccins er zijn, kunnen alle 135.000 inwoners gevaccineerd worden. De maximale capaciteit van de twee centra bedraagt net geen 45.000 vaccins per week, gebaseerd op 10 u per dag aanwezigheid en dat 7 dagen per week. In dat scenario zouden alle inwoners op 3 weken tijd ingeënt kunnen worden. Of dat gehaald wordt, hangt af van de levering van de vaccins door de producenten.

Hoe verloopt de vaccinatie?

Je krijgt een persoonlijke uitnodiging in de bus als je je kan laten vaccineren.
We vragen u om uw afspraak steeds te bevestigen of te annuleren (indien u niet gevaccineerd wenst te worden), dit om geen vaccins verloren te laten gaan.
Drie weken na de eerste dosis van het vaccin, zal u de tweede dosis krijgen.

We volgen hiervoor de timing die de federale overheid heeft opgesteld:

 • Januari - februari 2021
  Bewoners van woonzorgcentra en zorgpersoneel
 • Maart 2021
  65-plussers en risicogroepen
 • Mei 2021
  Essentiële beroepen (bv. brandweer en politie)
 • Vanaf juni 2021
  Bredere bevolking

Heeft u vragen over vaccinatie?

Op www.info-coronavirus.be vindt u een antwoord op al uw vragen.

Gepubliceerd op vr 15 januari 2021