naar top

Voorbeeld uitnodiging voor vaccinatie

De toelichtingsbrief van de gemeente waar op de uitnodigingsbrief de datum van 13/03/21 staat vermeld, is slechts een voorbeeld! Uw originele uitnodigingsbrief wordt later vanuit de centrale overheid verstuurd. Gelieve u dus niet te verplaatsen naar het vaccinatiecentrum op 13/03/21!

VOORBEELD van uitnodiging

Elke Rodenaar van 18 jaar en ouder die het wenst, zal gratis gevaccineerd kunnen worden in DOC Alsemberg (Beersel, tegenover de Sint-Victor school). Hij zal een persoonlijke uitnodiging van het Vlaams Gewest, in het Nederlands, ontvangen via de post.

Het Vlaams Gewest weigert echter deze uitnodigingen ook, minstens, in het Frans te sturen aan de inwoners van de faciliteitengemeenten. Omdat het hier om een erg belangrijke zaak van openbare gezondheid gaat, en omdat het vaccin levens kan redden, lijkt het ons essentieel dat alle inwoners de inhoud van deze drie pagina’s tellende uitnodiging goed begrijpen, aangezien ze enkel in het Nederlands zal worden opgestuurd.


Het college heeft daarom het initiatief genomen om u een brief in 4 talen op te sturen om u de procedure voor vaccinatie uit te leggen, en u vertalingen van de uitnodiging die u zal ontvangen van het Gewest in het Frans, Engels en Duits te bezorgen.

De brieven die u ontvangt van de gemeente zijn dus louter als VOORBEELD, de datum in de brief is niet de datum van uw afspraak.

We volgen de timing die de federale overheid heeft opgesteld:

  • Maart 2021
    65-plussers en risicogroepen
  • Mei 2021
    Essentiële beroepen (bv. brandweer en politie)
  • Vanaf juni 2021
    Bredere bevolking
  • Ongeveer drie weken na de eerste dosis van het vaccin, zal u de tweede dosis krijgen.

We vragen u om uw afspraak steeds te bevestigen of te annuleren (indien u niet gevaccineerd wenst te worden), dit om geen vaccins verloren te laten gaan.

Heb je vragen over vaccinatie?

Op www.info-coronavirus.be vindt u een antwoord op al uw vragen

Gepubliceerd op vr 12 maart 2021