naar top

Werken aan de Ring: verlenging oprit kruispunt Groenendaal

De Vlaamse overheid voert tijdens de zomer werken uit aan de oprit van de Ring aan het Groenendaalkruispunt.

Vandaag ontstaan er vaak gevaarlijke situaties aan de oprit van de binnenring (R0) op het Groenendaalkruispunt. De oprit gaat er snel van 2 rijstroken naar 1 punt, waardoor je weinig tijd hebt om op een veilige manier in te voegen. Bovendien is de zichtbaarheid beperkt door het verkeer dat uit de lager gelegen tunnel komt. 

Wat verandert er? 

  • de oprit wordt verlengd zodat ze voldoet aan de huidige normen. Zo hebben auto’s meer tijd om op een veilige manier in te voegen op de drukke binnenring en gaat de zichtbaarheid erop vooruit. De oprit krijgt ook een nieuwe asfaltlaag en nieuwe greppels.
  • Langs de volledige oprit komt een afschermende constructie om auto’s tegen te houden die van de baan raken.
  • Tijdens de werken krijgt de rechterrijstrook van de binnenring een nieuwe asfaltlaag om spoorvorming op te lossen.

Werken in zomer 2022

De werken vinden plaats van 4 juli tot 31 augustus 2022. Door te werken wanneer er minder verkeer is, blijft de hinder relatief beperkt.

Verkeershinder

  • Oprit aan Duboislaan afgesloten: tijdens de volledige duur van de werken is het niet mogelijk om de binnenring richting Waterloo op te rijden vanop de Duboislaan. 
  • Rechterrijstrook ingenomen: op de binnenring richting Waterloo wordt de rechterrijstrook ingenomen. Het verkeer moet tijdens de werken over één rijstrook in plaats van twee.
  • De Duboislaan blijft open in beide richtingen. Het verkeer komende van Sint-Genesius-Rode moet vanuit de Duboislaan links de ring oprijden. De rechter oprit vanuit de Duboislaan, richting Waterloo, is afgesloten.
Gepubliceerd op do 09 juni 2022