naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Feestweekend in Rode op 28 en 29 september

Iedereen welkom op de jaarmarkt en op de rommelmarkt Feest in Rode!

Jaarmarkt op zaterdag 28 september

De 140e editie biedt, naast de permanente animatie met optredens en de standen van marktkramers, verenigingen en de garage sale in de Kerkstraat, ook dit jaar weer wat nieuwigheden in het uitgebreide programma.

De grootste nieuwe blikvangers zijn: de show met roofvogels, het diervriendelijk geluidloos vuurwerk en de viering van het Kinderuur. Ook de optredens van Flight Mode, onze ambachtenmarkt, de rondgang van onze reuzen Tist en Trine, de steltenlopers van Merchtem, de show van wagens en oldtimers, Kom op tegen Kanker, en zoveel andere activiteiten maken het de moeite om naar de jaarmarkt af te zakken!

Gezien het succes van het voorgaande jaar wordt het parcours dit jaar niet gewijzigd. Alle standen komen in de Fonteinstraat (van de kerk tot scoutslokaal), de Kerkstraat (tussen kerk en Zoniënwoudlaan) en de Dorpsstraat (tussen Oliebronstraat en OCMW/OLV). De Zoniënwoudlaan blijft zo open voor het verkeer.

De laatste jaren is de jaarmarkt nog meer een ontmoetingsplaats geworden waar je iedereen kan tegenkomen, een gelegenheid om goede herinneringen op te roepen. Je kan er ook kennis maken met andere Rodenaren terwijl je geniet van de sfeer en de gezelligheid. Duid dus zaterdag 28 september nu al met stip aan in je agenda!

Rommelmarkt "Feest in Rode" op zondagĀ 29 september

“Feest in Rode” zal ook dit jaar jong en oud weten te bekoren met de gekende mix van activiteiten. Uiteraard is er de rommelmarkt met meer dan 650 stands, maar ook de muzikale activiteiten en straatanimatie zullen hun beste beentje voorzetten.

Daarnaast zorgt ook de middeleeuwse nar voor vermaak. De kinderen kunnen zich dan weer uitleven met knutselen en op springkastelen.

Ook dit jaar zal “Feest in Rode” het niet te missen evenement zijn opĀ 29 september van 6 tot 18 uur.

Opgelet, de Zoniënwoudlaan zal gesloten worden voor het verkeer van 5 tot 19 uur tussen de Waterloosesteenweg en de Champellaan. Parkeren kan op de aangeduide parkings (aan het station, langs de Waterloosesteenweg en langs de Brassinelaan). Laat op het voetpad of de berm wel minstens 1,5 m doorgang vrij voor voetgangers!

Wij willen de standhouders ook wijzen op de verplichting geen koopwaar op de openbare weg te plaatsen, omdat deze absoluut vrij moet blijven voor de bezoekers en, indien nodig, de hulpdiensten. De standhouders moeten hun onverkochte goederen terugnemen en hun stand proper achterlaten bij vertrek, op straffe van een administratieve boete.

Gepubliceerd op vr 20 september 2019