naar top

Riolerings- en wegenwerken Bevrijdingslaan, Champellaan en Struikenlaan

Consulteer hier het project voor de wegenis- en rioleringswerken in de Bevrijdingslaan, Champellaan en Struikenlaan.

Wat is de stand van zaken van dit project?

Indien alles loopt volgens plan kunnen de werken aanvangen rond de maand november 2019.

Verscheidene nutsmaatschappijen (gas, elektriciteit, water,...) hebben intussen de meeste leidingen en kabels vervangen. De komende maanden zullen de nutsmaatschappijen de eigendommen aansluiten op deze nieuwe leidingen en kabels. De nutsmaatschappijen zullen individueel met u contact opnemen, om deze aansluitingen te kunnen realiseren.

De plannen en de presentatie van de infovergadering vindt u bij "downloads".

Aansluiting op de riolering

Wij hadden u reeds op de hoogte gebracht van de verplichting om voor iedere woning (i) het hemelwater te scheiden van het afvalwater en (ii) om het afvalwater aan te sluiten op de nieuwe grijswaterriolering. Het regenwater moet zoveel mogelijk worden bewaard in een waterreservoir of in uw oude vergeetput. De overloop hiervan kan onder bepaalde voorwaarden worden aangesloten op de nieuwe regenwaterriolering. Om de uit te voeren werken op uw eigendom te evalueren, raden wij u ten sterkste aan om beroep te doen op een expert. De gemeente heeft hiervoor een akkoord tot groepsaankoop met het studiebureau VDB, waarop de bewoners op hun eigen kosten reeds beroep konden doen.

Belangrijke wijziging: De gemeenteraad heeft op 12 maart 2019 beslist dat alle kosten voor de afkoppelingsstudie ten laste worden genomen door de gemeente.

Dit betekent dat de eigenaars die inmiddels een studie lieten uitvoeren, de kosten hiervan kunnen recupereren door ons een e-mail te sturen met hun bankrekeningnummer en een kopie van de factuur van het studiebureau VDB.

De eigenaars die deze studie nog NIET lieten uitvoeren, zullen in de komende weken gecontacteerd worden door het studiebureau VDB om hiervoor een afspraak te maken. Deze studie is verplicht voor elke woning.

Indien u vragen heeft omtrent dit dossier, vragen wij u vriendelijk om ons hiervan op de hoogte te brengen. Al uw vragen en antwoorden zullen wij op de website van de gemeente plaatsen onder de rubriek ‘werken’. Op die manier kan elke bewoner zich gemakkelijk informeren.

NUTTIGE INFORMATIE:

Védébé studiebureau
Krekelendries 8 bus 1.1
1785 Merchtem

0478 24 95 49   

info@vdb-studiebureau.be

www.vdb-studiebureau.be 

Raamovereenkomst met gemeente voor advies en studie afkoppeling op privé domein.

 

Expert – ingenieur in riolering

Voor een snelle en gemakkelijke communicatie tijdens de werf, raden wij u aan om u in te schrijven op de website van de federale overheid www.be-alert.be.

Via dit kanaal kunnen wij u snel sms berichten of mails verzenden.

Gepubliceerd op ma 30 september 2019
  • Werken

Openingsuren en contact

Openbare werken

adres
Dorpsstraat 461640 Sint-Genesius-Rode
tel.
02 609 86 20
fax
02 609 86 84
e-mail
openbare.werken@sint-genesius-rode.be

Lees meer artikels over

Terug naar nieuwsoverzicht