naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Riolerings- en wegenwerken Bevrijdingslaan, Champellaan en Struikenlaan

De wegenis- en rioleringswerken in de Bevrijdingslaan, Champellaan en Struikenlaan vorderen goed ondanks de opgelopen vertraging door Covid-19.

Gezien de situatie zich opnieuw normaliseert, en de ploegen stilaan op volle kracht verder werken, kunnen wij u een update bezorgen van de planning der werken per fase. Deze data zijn onder voorbehoud van eventuele vertragingen.

In de periode van 13/07 tot 3/08 zal er niet gewerkt worden. (jaarlijks bouwverlof)

Fase 1: Bevrijdingslaan, van de Openluchtlaan tot de Francinelaan (tot 18/06)

Momenteel wordt alles voorbereid om de weg en voet- en fietspad af te werken. De boordstenen werden reeds geplaatst aan de pare kant, nu nog de andere kant. Vervolgens worden de funderingen voor zowel de weg als het voetpad geplaatst.

Vanaf woensdag 03/06 begint men met de aanleg van de klinkers voor de voetpaden. Ook wordt er op deze dag een eerste laag asfalt geplaatst.

Opgelet: op woensdag 3/06 en donderdag 4/06 zal het overdag onmogelijk zijn om met de wagen door de straat te rijden! Heet asfalt heeft namelijk een dag nodig om voldoende af te koelen. Deze fase is in principe klaar op donderdag 18/06. Enkel de toplaag van het asfalt zal achteraf geplaatst worden.

Fase 2: Bevrijdingslaan, van de Francinelaan tot de Champellaan (8/06-8/09)

Nadat fase 1 geasfalteerd is, zal er gestart worden met fase 2. De opbraak start op 8/06. Onmiddellijk wordt er gevolgd met de aanleg van de riolering en de huisaansluitingen.

De toegang tot de woningen zal tijdens deze werken bemoeilijkt worden door de aanleg van enkele grote constructies! Wij zorgen er steeds voor dat de woningen zo lang mogelijk met de wagen bereikbaar blijven.

Indien u leveringen, doktersbezoeken, e.d. gepland heeft, moet u zich steeds richten tot de werfleiding of de gemeente. De toegang met de wagen tot de werf is verboden tussen 7 en 15 uur. U parkeert zich best in één van de zijstraten indien u de volgende dag moet vertrekken.

Na het bouwverlof worden de werken verdergezet.

Vanaf 13/08 wordt er gestart met de aanleg van de boordstenen.

Op 24/08 wordt het asfalt gelegd, en hierna de klinkers in het voetpad.

Rond 8/09 zal deze fase volledig klaar zijn.

Fase 3: Bevrijdingslaan, Van de Champellaan tot de rotonde (03/08 – 10/09)

De opbraak- en rioleringswerken starten na het bouwverlof, op 03/08. Dit zal 2 weken in beslag nemen. Vervolgens worden de funderingen geplaatst, en rond 14/08 worden de verschillende boordstenen geplaatst. De rijweg word geasfalteerd rond 25/08, en het voetpad zal afgewerkt zijn rond 10/09.

Voor de aanvang van deze fase zullen de betrokken bewoners nog een brief in de bus krijgen.

Fase 4: Champellaan en Struikenlaan, tot het kruispunt met de Linkebeeksedreef (13/05-23/06)

Hier is men reeds goed gevorderd: de rioleringen liggen al netjes onder de grond, en de meeste huisaansluitingen zijn reeds uitgevoerd. In de Champellaan zijn de boordstenen reeds geplaatst, en volgende week zal men starten met de plaatsing in de Struikenlaan.

Opgelet, tijdens deze periode zal het moeilijk, en soms onmogelijk zijn om de wagen op de oprit te plaatsen! Wij zorgen ervoor dat u zeker tot voor uw oprit kan parkeren.

Na de boordstenen worden overal funderingen geplaatst, en in de week van 22/06 wordt er asfalt gelegd. Vers asfalt heeft tijd nodig om af te koelen, dus denk eraan dat er geen toegang zal zijn met de wagen tot de werfzone! In principe zal deze fase afgerond zijn rond 23/06.

Fase 5: Struikenlaan, van de Linkebeeksedreef tot de Middenhutlaan (19/05-1/07)

In dit deel van de Struikenlaan is men momenteel begonnen met de opbraak. Hierop volgend wordt de riolering aangelegd.

Vanaf 11/06 worden de boordstenen geplaatst. Hierdoor zal men gedurende enkele weken niet tot op de oprit geraken, maar wij zorgen ervoor dat u tot net voor de oprit kan rijden.

Nadien is de asfaltering voorzien op 22-23/06 en rond 1/07 wordt de laatste klinker in het voetpad geplaatst, waarmee we deze fase ook kunnen afsluiten.

Fase 6: Bevrijdingslaan, van de spoorwegbrug tot de Openluchtlaan (31/08-29/09)

Hier komt enkel de bovenbouw aan bod, de riolering zelf blijft hoe ze is. Het opbreken van de weg zal starten rond 31/08. 2 weken later, op 16/09, start men met de aanleg van de boordstenen. Hierdoor zal de toegang tot de oprit even moeilijk of onmogelijk zijn gedurende 2 weken. 23/09 wordt het asfalt geplaatst, en 30/09 is deze fase afgewerkt.

Fase 7: Heel de Bevrijdingslaan (25/09-29/09)

In deze periode wordt het laatste werkje uitgevoerd: de bovenlaag van het asfalt wordt in de hele Bevrijdingslaan aangelegd. Hierna zijn alle geplande werken uitgevoerd.

Contact

Dienst openbare werken

Contacteer 101 bij dringende gevallen buiten de openingsuren van het gemeentehuis.

Gepubliceerd op wo 27 mei 2020
  • Werken
  • Bevrijdingslaan
  • fasering bevrijdingslaan
  • foto4

Openingsuren en contact

Openbare werken

adres
Dorpsstraat 461640 Sint-Genesius-Rode
tel.
02 609 86 20
fax
02 609 86 84
e-mail
openbare.werken@sint-genesius-rode.be

Lees meer artikels over

Terug naar nieuwsoverzicht