Horizon+: infoavond nieuwe bouwregels: UITGESTELD

Deze activiteit is niet actueel.
Het infomoment is UITGESTELD naar een latere datum.

Wanneer

  • wo 27 september 2023
    Van 19.00 uur tot 21.00 uur

Prijs

Gratis

Waar

naam
Cultureel Centrum Wauterbos
adres
Wauterbos 31640 Sint-Genesius-Rode

Info

Op een latere datum vindt een gratis infomoment plaats over het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) en de aanzet tot een gemeentelijke verordening. Beiden zijn momenteel nog in opmaak, maar zullen in de toekomst bepalen hoe er gebouwd mag worden in de woongebieden van Overijse, Tervuren en Sint-Genesius-Rode.

Voorontwerp en principevoorschriften

Tijdens het infomoment worden de principevoorschriften uit de gemeentelijke verordening en het voorontwerp voorgelegd aan de inwoners van Sint-Genesius-Rode. Je ontdekt er in welke zones de gemeente voorlopig opgedeeld wordt en welke bijhorende nieuwe regels over bouwen en renoveren er op tafel liggen. Die regels gaan over ontharding, bijbouwen, het verkavelen van gronden en nog veel meer. Kom langs om de plannen te bekijken en jouw mening te geven. Je feedback wordt meegenomen bij het opstellen van het ontwerp PRUP en ontwerp verordening.

Toekomstmuziek

Opgelet: voor lopende bouwprojecten verandert er voorlopig nog niets. Het PRUP en de nieuwe regels worden pas in 2024 vastgelegd. Tijdens het infomoment kunnen er dus ook nog geen definitieve uitspraken gedaan worden over de eventuele gevolgen voor jouw eigendom.

Meer info

Alle documenten van deze fase van het voorontwerp zijn beschikbaar via de website van de provincie Vlaams-Brabant.

  • Bouwen

Organisatie

naam
Gemeente Sint-Genesius-Rode
tel.
02 609 86 00
e-mail
info@sint-genesius-rode.be
Alle activiteiten