Bibliotheek

Online catalogus

De volledige catalogus van onze gemeentelijke bibliotheek is online consulteerbaar. Dit betekent dat aangesloten leden van thuis uit hun ontleningen rechtstreeks kunnen raadplegen, hun boeken kunnen verlengen en zelfs werken reserveren.

Uiteraard is de hele catalogus toegankelijk zodat men altijd kan nagaan of een werk in het bezit is van de bib én of het op dat moment beschikbaar is.

Wat doen we?

Ben je op zoek naar een verse portie leesvoer? Dan kan de plaatselijke openbare bibliotheek (POB) Sint-Genesius-Rode je honger stillen. Je vindt er een gevarieerd aanbod aan boeken, tijdschriften, kranten, dvd’s, strips, naslagwerken, ...

Het ontlenen van materiaal (boeken, dvd's, etc.) en het gebruik van internet is gratis, je betaalt geen lidgeld als inwoner van Sint-Genesius-Rode. Er wordt wel een vergoeding van € 0,30 per stuk per week gevraagd voor het te laat terugbrengen van materiaal.
Daarnaast is er ook gratis internet beschikbaar en heb je de mogelijkheid om eigen materiaal of materiaal uit andere bibliotheken te reserveren.

De bib werkt samen met de school Wauterbos, het Onze-Lieve-Vrouwinstituut (OLV) en de basisschool De Hoek. Zo staat zij in voor de uitleningen voor de lagere scholen Wauterbos en OLV en doet zij aan bibliotheekintroductie voor kleuterklasjes en het eerste jaar secundair van het OLV.

De bib organiseert ook nog verschillende activiteiten. Zo is er de voorleesnamiddag voor kinderen tijdens de voorleesweek in november, de verwendag voor trouwe gebruikers bij de start van de nationale bibliotheekweek, de thematafels met boeken, dvd’s, ... rond een bepaald actueel thema, en vele andere.

Openingsuren en contact

adres
Dorpsstraat 421640 Sint-Genesius-Rode
stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
02 380 56 97
e-mail
bibliotheek@sint-genesius-rode.be