Dag van het Zoniënwoud

Deze activiteit is niet actueel.
Zet je schrap voor de vierde Dag van het Zoniënwoud. Ontdek het bos en het laat je nooit meer los! Op zondag 18 oktober 2020 staat het Zoniënwoud opnieuw in de schijnwerpers tijdens de vierde Dag van het Zoniënwoud.

Wanneer

  • zo 18 oktober 2020
    Van 09.00 uur tot 20.00 uur

Prijs

Gratis

Waar

naam
Zoniënwoud
adres
1640 Sint-Genesius-Rode

Info

Alleen of met het hele gezin, jong of net iets minder jong, een fervente boswandelaar of een groentje: kom het Zoniënwoud beleven! Maak kennis met zij die voor het bos zorgen en het beschermen en kom te weten hoe je zelf ook je steentje kan bijdragen aan het behoud ervan. 

Dit jaar kan je het Zoniënwoud ontdekken op een persoonlijke manier. De drie gewesten stellen samen met de Stichting Zoniënwoud, de partners die in en rond het bos actief zijn en de betrokken gemeentes een brede waaier aan activiteiten voor en nemen je mee voor een unieke kijk op het Zoniënwoud.

  • Thematische wandelingen waar je alles te weten komt over de fauna en de flora van het bos, maar ook over het Unesco-Werelderfgoed.
  • Maak een van de nieuwe bewegwijzerde wandelingen door het Geografische Arboretum van Tervuren en ontdek de mooiste bomen van over heel de wereld.
  • Ontmoet de boswachters die je meenemen op hun werkterrein en vertellen hoe ze het Zoniënwoud beheren.
  • Geniet van artistieke interventies middenin het bos.
  • Maak een tocht langs het ecoduct van Groenendaal of langs een van de tunnels die ervoor zorgen dat wilde dieren zich veilig door het woud kunnen bewegen.
  • Schrijf je in voor een sessie bosbaden en beleef het bos op een andere manier.
  • Kinderen kunnen op een interactieve manier het leven in het bos ontdekken, of zich uitleven in de ruime speelzones.

Deel tijdens deze dag jouw ideeën met de beheerders van het bos en neem een van de gratis kaarten van het Zoniënwoud mee zodat je zelf een fiets- en wandeltocht langs de mooiste wegen kan uitstippelen.

De verschillende horecagelegenheden rond het Zoniënwoud zorgen ervoor dat je je honger en dorst kan stillen.

De activiteiten worden gecentraliseerd rond de toegangspoorten van het Zoniënwoud: Rood Klooster, Renbaan Bosvoorde, Groenendaal, Middenhut, Jezus-Eik, Arboretum Tervuren, Park van Tervuren, Domaine Régional Solvay.

Alle activiteiten zijn gratis. We nodigen iedereen uit om indien mogelijk te voet of met de fiets te komen, of om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

COVID-maatregelen: activiteiten in open lucht, vooraf inschrijven voor groepsactiviteiten, het respecteren van de afstandsregels en het dragen van een mondmasker zorgen ervoor dat de Dag van het Zoniënwoud veilig beleefd kan worden.

Het programma, de inschrijvingsprocedures, de bereikbaarheid van de toegangspoorten en de verschillende COVID-maatregelen zijn te raadplegen op: www.dagvanhetzonienwoud.be.

De Dag van het Zoniënwoud wordt georganiseerd door Stichting Zoniënwoud – Fondation Forêt de Soignes met de steun van de beheerders van het bos  (Agentschap voor Natuur en Bos, Leefmilieu Brussel en Département de la Nature et des Forêts), in samenwerking met de betrokken gemeentes en dankzij het enthousiasme van alle betrokkenen die zich inzetten voor de organisatie van interessante en gratis activiteiten! De Dag van het Zoniënwoud is het orgelpunt van ‘De Week van het bos’.

DAG VAN HET ZONIËNWOUD 2020

Zondag 18 oktober 2020

www.dagvanhetzonienwoud.be

https://www.facebook.com/foretdesoignes.zonienwoud

https://www.instagram.com/foretdesoignes_zonienwoud