Garden R(h)ode

Een moestuinbak in uw wijk

GARDEN R(H)ODE is een project dat ge├»nspireerd werd op het model van de "Incredible edibles“ (www.incredibleedible.org.uk).

In verschillende wijken van de gemeente kunnen burgers zich groeperen om één of meerdere moestuinbakken te beheren op het openbaar domein of op een privéterrein dat toegankelijk is voor het publiek.

Vrijwilligers van GARDEN R(H)ODE ondersteunen de buurtbewoners hierbij en zien er op toe dat de bakken goed onderhouden blijven.

Naast het kweken van producten, is het de bedoeling om een gezellige ontmoetingsplaats te creëren, de buurt te verfraaien, een gemeenschappelijk goed uit te bouwen, de biodiversiteit te bevorderen, te sensibiliseren rond ecologisch tuinieren en gezonde voeding, de verantwoordelijkheidszin van de burger aan te wakkeren, participatie en zelfbeheer te stimuleren, de contacten tussen de buurtbewoners te bevorderen, ...

Het project staat open voor iedereen. Alle buurtbewoners zijn welkom om te plukken en te smullen van planten uit de moestuinbak en de moestuinbak op een ecologische manier mee te onderhouden.

Meer informatie over het project en over de aanvraagprocedure voor de plaatsing van een moestuinbak vindt u op: www.tomorrode.be/nl/garden-rhode

Volg GARDEN R(H)ODE ook via Facebook: www.facebook.com/groups/510105243208539

Dit is een initiatief van de gemeente Sint-Genesius-Rode, in samenwerking met vrijwilligers van GARDEN R(H)ODE van de burgerbeweging TOMORRODE (www.tomorrode.be).

  • Moestuinbak
  • logo TomorRode NL
  • foto3

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Dorpsstraat 461640 Sint-Genesius-Rode
stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
02 609 86 38
e-mail
grondgebiedszaken@sint-genesius-rode.be