naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Behaag je tuin: samenaankoop plantgoed

Koop jouw plantgoed aan interessante prijzen via de samenaankoop van de Regionale Landschappen van Vlaams-Brabant.

Maak van jouw tuin een pareltje met planten uit onze streek.

85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er ook één hebt. Dan is de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ iets voor jou. Want jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat.

Hoe?

Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen. En dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook volop van de bloesems en het fruit. De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs. De gemeente neemt deel aan deze samenaankoop. Bestel je streekeigen plantgoed online tussen 1 september en 31 oktober op www.behaagjetuin.be.

Er is een uitgebreide keuze aan plantenpakketten:

  • Gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden: doornloze haag, doornige haag, bloesem- en bessenheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, bosrandpakket, vogelbosje.
  • Hoogstamfruitbomen (ook oude variëteiten): Appel, peer, kers, kriek (ook Schaarbeekse kriek), pruim, okkernoot, kweepeer, mispel, moerbei.
  • Wilgenhut: bundels wilgentakken.
  • Loofbomen en knotwilgen: zomereik, wintereik, winterlinde, zomerlinde, boskers, zwarte els, veldesdoorn, wilg, haagbeuk.
  • Klimplanten: wilde bosrank, wilde kamperfoelie.

Een bestelling is pas definitief na betaling online. Onmiddellijk na de online bestelling én betaling, ontvang je per e-mail alle nodige informatie (plaats en datum afhaling, …). Er is 1 afhaalmoment voorzien in de gemeente, op zaterdagvoormiddag 8 december.

De samenaankoop van plantgoed is een initiatief van alle regionale landschappen in Vlaams-Brabant.

Meer info

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei (haag@pajot-zenne.be, tel 02 452 60 45).

Gepubliceerd op do 06 september 2018
  • behaag je tuin

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Dorpsstraat 461640 Sint-Genesius-Rode
tel.
02 609 86 34
fax
02 609 86 85
e-mail
rolf.van.steenkiste@sint-genesius-rode.be
Terug naar nieuwsoverzicht