naar top

Vrijwilliger huiswerkklassen

Wil jij graag kinderen helpen om hun huiswerk te maken?

Buurtwerk Sint-Genesius-Rode is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor onze huiswerkklas(sen) in het gemeentelijk lager onderwijs Wauterbos en Vredelaan.

Heel wat kinderen kunnen extra hulp gebruiken om hun huiswerk beter of in betere omstandigheden te maken. Er is nood aan individuele begeleiding. Daarvoor hebben we hulp nodig!

Als vrijwilliger van de huiswerkklas begeleid je één of meerdere kinderen op vaste momenten na schooltijd: je helpt hen bij het lezen of het rekenen, bij het begrijpen van de opdrachten in de schoolagenda,‚Ķ
Hier is geen lerarenopleiding voor nodig. Geduld en een goede motivatie om de kinderen vooruit te helpen, zijn het belangrijkst!

De huiswerkklas gaat door op een onderling afgesproken dag in de lagere school Wauterbos (voor Nederlandstalige vrijwilligers) of de lagere school Vredelaan (voor Franstalige vrijwilligers). Vrijwilligers kunnen kiezen voor 1 tot 3 vaste momenten per week (idealiter maandag, dinsdag of donderdag na schooltijd 15u15-16u30).

Ben jij 18 jaar of ouder, met een hart voor kinderen en gedreven om je in te zetten voor een inclusievere samenleving? Kan jij je wekelijks vrijmaken om één van de kinderen, waarvan de school aangeeft dat die het nodig heeft, onder jouw vleugels te nemen?
Neem dan contact op met de buurtwerker van Sint-Genesius-Rode: sarai.degraef@ocmwrode.be.

Wij danken je nu al van harte! Hoe meer vrijwilligers zich engageren, hoe meer kinderen wij het nodige duwtje in de rug kunnen geven.

Gepubliceerd op vr 05 januari 2024
  • Vrijwilligers huiswerkklassen

Openingsuren en contact

Buurthuis Rode

adres
Doornlarenhoofdstraat 141640 Sint-Genesius-Rode
tel.
0491 96 24 77
e-mail
sarai.degraef@ocmwrode.be

Lees meer artikels over

Terug naar nieuwsoverzicht