naar top

Unité scoute et guide Ephetienne 3ème RP et 21ème BW

De Scouts en Gidsen van Ephetienne in Sint-Genesius-Rode is een grote en mooie groep waar uw kind de waarden van Scouting en Gidsen kan ontdekken en beleven.

Scouting en Gidsen bij Notre Dame is gestructureerd rond twee "Unités". De 21BW Gids Groep, die deel uitmaakt van de Federatie Les Guides, en de 3RP Scouts Groep, die deel uitmaakt van de Federatie Les Scouts. Deze twee zustergroepen zijn samen onder de naam "Ephetienne". Samen biedt de Ephetienne het kind, en vervolgens de jongere, een volledig traject vanaf de leeftijd van 6 tot 18 jaar en verder als men als leider betrokken is.

De ontmoetingsplaatsen zijn meestal op het Onze-Lieve-Vrouw-Voorplein in Sint-Genesius-Rode, ons lokaal bevindt zich achter de kerk. Het scoutsjaar begint in september en eindigt eind juli. In de loop van het jaar gaat de scout of gids, naast zijn of haar zondagse bijeenkomsten, één of twee keer een weekend weg. En half juli is er het grote kamp dat het scoutsjaar afsluit. Dit is HET onvergetelijke moment van het jaar en ongetwijfeld het belangrijkste in het leven van de jongere.

Wij willen jongeren ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling met en door de groep. Door middel van spel, het ontdekken van waarden en plezier willen we een ruimte voor uitwisseling creëren die bevorderlijk is voor autonomie en zelfontplooiing. Ephetienne moedigt haar leden aan om mensen te worden die gevoelig zijn voor de plaats van elke persoon, geëngageerd, eco-actief, vindingrijk, open, verantwoordelijk, ondersteunend, enthousiast, proactief en kritisch.

Contactgegevens

adres
Onze-Lieve-Vrouw-Voorplein /
e-mail
e-mail
website
www.ephetienne.be

categorie